Så bygger du den ultimata basen i ditt badrumsskåp

Alla har vi säkert matats med budskapet om att det är viktigt att ha en bra basgarderob, där man med hjälp av ett antal plagg som grund kan kombinera ihop många olika outfits. Men vad bör egentligen ett badrumsskåp innehålla? Det vill säga – vad innebär ett bra bassortiment av skönhetsprodukter? Ger man sig ut i butikerna möts man ofta av en djungel av olika produkter. Krämer som förebygger eller stramar upp, schampoon som vårdar antingen torrt eller fett hår, mascaror som å ena sidan förlänger eller å andra sidan skapar volym. Ansiktspeeling, ansiktsmasker och fuktgivande krämer för nagelbanden. För en beautyjunkie innebär säkerligen ett besök på Åhléns skönhetsavdelning himmelriket, i likhet med vad ett besök i godisbutiken innebär för ett barn. För många kan det dock istället vara överväldigande. Behöver man verkligen den där BB-creamen? Med andra ord – vilka produkter är egentligen nödvändiga, och vad man kan hoppa över? Att investera i alla typer av skönhetsprodukter är onekligen omöjligt, på samma sätt som det är omöjligt att inhandla alla kläder. Det gäller därför att navigera smart bland skönhetsprodukterna för att skickligt kunna bygga upp ett bassortiment, på samma sätt som vi bygger vår garderob.

Knepet är att bygga vårt bassortiment på exakt samma sätt som vi bygger vår basgarderob – det vill säga, med hjälp av några väl utvalda produkter. Nedan följer därför fyra avslutande tips på olika produkter och skönhetsredskap som du kommer långt med.

Schampoo och inpackning

Grunden för ett friskt hår börjar med ett bra schampoo. Nästa gång du är hos din frisör, fråga då honom/henne vilken typ av schampoo som passar din hårtyp. Ska du välja mellan balsam och inpackning – välj då definitivt en inpackning. Försök istället att tvätta ditt hår lite mer sällan och applicera en inpackning i topparna av håret 2-3 gånger i veckan.

Hårfön

För att få den ultimata volymen bör du investera i en bra hårfön. Du kan faktiskt till och med skrota plattången till förmån för en bra hårfön, och föna håret rakt med hjälp av en rundborste istället. En hårfön är dessutom mer skonsam mot håret eftersom värmen inte tränger in och skadar håret på samma sätt som en plattång gör.

Ansiktskräm

En vacker hud är en återfuktad hud. Det finns en mängd olika krämer på marknaden, så be gärna om vägledning i butik. Ansiktspeeling kan du istället lätt fixa hemma med hjälp av att blanda ut antingen socker eller – tro det eller ej – kaffesump (!) med lite vatten.

Pincett

Ett par välformade bryn gör mycket för helhetsintrycket. Satsa därför på en riktigt bra pincett, som exempelvis en från Vitry. Var dock försiktig med att överplocka brynen och håll dig till enstaka hårstrån som uppenbart ska bort.

Privacy Policy