Bra mat gör att du mår bättre
Bra mat gör att du mår bättre

Bra mat gör att du mår bättre

Maten har en otroligt stor inverkan på hur du mår. Genom att minska ner på mat som innehåller lite näring och äta mer mat från växtriket kan du få en enorm hälsoförbättring.

Mat är en viktig del i dina levnadsvanor. Att äta bra mat är otroligt betydelsefullt för att du ska ha en god hälsa. Genom att tänka på din kost kan du förebygga diabetes, en del cancerformer och övervikt. Gå igenom dina kostvanor och se vad du faktiskt äter och om du äter regelbundet. Fundera sedan över på vilket sätt som du kan förbättra dina matvanor och hur mycket frukt och grönt du äter.

Näringsriktig mat

När du ska äta mer hälsosamt ska du fokusera på näringsriktig mat. I stort är det en bra idé att utgå ifrån tallriksmodellen och att äta regelbundna måltider. Fokusera på att fylla din tallrik med mycket grönsaker och andra livsmedel från växtriket. Ät med fördel tre frukter om dagen och någon näve grönsaker. Fullkorn, nyckelhålsmärkta livsmedel och fisk är också bra mat att äta. Minska ner på mängden socker, salt och mängden rött kött för att optimera din kost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *