Kom igång att motionera
Kom igång att motionera

Kom igång att motionera

Motion har positiva effekter på både den psykiska och fysiska hälsan. När du ska börja motionera och träna är det viktigt att du börjar träna på din nivå och inte för mycket i början.

När du ska förändra dina levnadsvanor och må bättre är motion en viktig pusselbit. Även om det kan kännas motigt att börja träna kommer du snabbt att känna det positiva effekterna som motion ger. Du kan snabbt känna av att du mår både psykiskt och fysiskt bättre av motion. Genom att träna orkar du helt plötsligt mer och blir piggare. Motion gör även att kroppen utsöndrar olika hormoner som gör att du känner dig mer tillfreds. Motion är även bra för att förebygga psykisk ohälsa.

Motionera på din nivå

För att få bra effekt av träningen och må bra är 30 minuter motion om dagen att föredra. Försöka att bli varm och få upp pulsen. För att ge dig själv det bästa förutsättningarna för att träningen ska bli av är det bra att hitta en motionsform som du gillar. Starta sedan mjukt med lagom många träningspass och börja på din nivå. Trappa upp träningen successivt men gör det inte för snabbt. Då ökar du chanserna att få in motion som en rutin i vardagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *